Over Mij

Over Mij

PASSIE VOOR FOTOGRAFIE EN NATUUR

Over Mij

Passie voor Fotografie en Natuur

Zoals je inmiddels wel zult weten ben ik William Mevissen en hou ik me bezig met landschaps- en natuurfotografie. Ik woon in het noorden van Limburg dicht bij enkele mooie natuurgebieden zowel in als rondom het prachtige Nationale Park De Maasduinen.

In de zomer van 2014 kocht ik mijn eerste DSLR camera. Na enkele weken experimenteren en een snelle online cursus m.b.t. de belichtingsdriehoek bezocht ik in september 2014 voor het eerst het Reindersmeer (onderdeel van Nationaal Park De Maasduinen) in Well. Slecht voorbereid - geen rekening gehouden met het weer - was mijn bezoek er kort maar krachtig. In de slechts 15 minuten heb ik genoten van het prachtige uitzicht en de gemaakte foto's hebben mijn fotografische passie aangewakkerd. Een paar dagen later was ik wederom aan het Reindersmeer - zeker niet voor het laatst - en sindsdien ben ik besmet met het 'landschaps-en-natuurfotografie' virus.

De weekenden zijn niet meer zoals vroeger; uitslapen is er niet meer bij. Midden in de nacht - zeker in de zomermaanden - 1 à 2 uur voor zonsopkomst gaat mijn wekker en spring ik uit bed om te bekijken of de weersvoorspelling een beetje klopt en inspecteer ik vliegensvlug zowel aan de voor- als achterkant van het huis de lucht. Ongeveer 30 minuten later zit ik dan vaak gedurende 20-25 minuten in de auto op weg naar een donkere parkeerplaats aan de rand van een nog donkerder natuurgebied. Ik probeer altijd ruim op tijd - ca. 30 minuten voor zonsopkomst - op de uiteindelijke locatie in het natuurgebied te zijn. Daarna is het genieten van 'je eigen' natuurgebiedje en van datgene wat er nog gaat komen (of soms ook niet). De resultaten van mijn passie zijn terug te vinden op deze website :)Alle foto's op deze website zijn het exclusieve eigendom van William Mevissen en zijn beschermd onder zowel de Nederlandse en internationale copyrightwetten. De foto's op deze website zijn auteursrechtelijk beschermd. Elke reproductie, aanpassing, publicatie, overdracht, download of exploitatie van de inhoud, voor persoonlijk of commercieel gebruik, geheel of gedeeltelijk, zonder schriftelijke toestemming is ten strengste verboden. Alle rechten voorbehouden.