02-11-2015

Blog

HERFST IN DE BOSSEN

Zoals je op deze website kunt zien ben ik dol op een bezoekje aan het bos en zeker in de de herfstweken. Na de zomermaanden is het wachten op de eerste bladeren die van kleur veranderen. En dan is het tijd om het bos op het juiste moment te bezoeken voordat alle bladeren op de grond liggen.

Na een teleurstellende bezoek aan natuurgebied Leudal vorige week zaterdag (weinig kleuren en men was bezig met groot onderhoud in het mooiste gedeelte van het bos) besloot ik om de volgende ochtend (25 oktober 2015) dichter bij huis te blijven voor een bezoek aan de bossen van Landgoed Geijsteren. Ik zette mijn wekker lekker vroeg (zoals elk weekend) zodat ik tijd genoeg had om het mooie herfstbos te fotograferen voordat het te druk was met wandelaars, joggers en fietsers al dan niet vergezeld door een hond. Ik keek uit het raam en wederom was ik teleurgesteld .... het regende. Maar het is herfst en de herfst wacht op niemand, volgend weekend kan het alweer te laat zijn.

Ik parkeerde mijn auto op de parkeerplaats en trok mijn regenjassen aan (één voor mij en één voor mijn rugzak) en liep het nog donkere en stille bos in. Achteraf ben ik blij dat ik me niet heb laten weerhouden door de regen! Er waren nog genoeg bladeren aan de bomen die er voor zorgden dat ik en de camera niet te nat werden. De sfeer was perfect voor een druilerige-grijze-herfstochtend.

Gisteren (1 novmeber 2015) ben ik weer terug gegaan. Ik parkeerde wederom als eerste mijn auto en deze keer waren de omstandigheden perfect voor een sfeervolle mistige-herfst-zonsopkomst. Ik had gehoopt op dit soort weer tijdens de herfst ... tot volgend jaar!

Het resultaat van deze twee herfstochtenden is te zien in mijn fotoserie Herfst Geijsteren 2015; de link naar deze pagina is te vinden onder de foto.

[ www.williammevissen.nl/fotografie/serie/herfst-geijsteren-2015/Fotografie-in-serie-Herfst-Geijsteren-2015-door-William-Mevissen.html ]

  • /