01-03-2016

Blog

WORKSHOP FOTOWEDSTRIJD 'LICHT'

Afgelopen zaterdag waren de winnaars van de fotowedstrijd Licht georganiseerd door Stichting het Limburgs Landschap uitgenodigd voor een workshop in en rondom boerderij de Stockxhof op Landgoed Exaten in Horn (Leudal). Na de ontvangst met koffie en natuurlijk een heerlijk stukje limburgse vlaai werd van alle deelnemers een foto besproken. Daarna was het tijd voor het verkennen en fotograferen van de mooie natuur rondom de boerderij. Na de lunch werd wederom van elke deelnemer een eerder op de middag genomen foto besproken.

Het was een leuke en informatieve dag in een mooi stukje natuur beheert door het Limburgs Landschap. Ondanks dat het tijdstip (midden op de dag) niet ideaal was voor het maken van fotos biedt het Landgoed Exaten vele mogelijkheden en ik kom er zeker nog eens terug in de vroege of late uurtjes.

Landgoed Exaten ligt ten oosten van Baexem en Grathem in de gemeente Leudal en grenst aan het Haelense Beekdal. Kenmerkend voor dit landgoed zijn de naald- en eikenbossen, de bomenlanen afgewisseld met weilanden en akkers deels grenzend aan de Haelense beek. Op het landgoed liggen verder twee opvallende boerderijen: Stockxhof en Exatenhof.

  • /