17-01-2016

Blog

EINDELIJK SNEEUW

We hebben er deze winter lang op moeten wachten maar eindelijk is er dan een dun laagje sneeuw. Afgelopen avond en nacht werd het landschap eindelijk bedekt met een zeer dun laagje sneeuw. En omdat we niet weten wat deze winter ons nog brengt moest ik dus vroeg op pad. Omdat het maar een dun laagje sneeuw is was de keuze snel gemaakt: het heuvelachtige rivierduinengebied van Bergerheide. Voor een bos of dicht begroeid gebied was er te weinig sneeuw.

Onderweg naar Bergerheide was ik bijna omgedraaid omdat er in Wanssum al bijna geen sneeuw meer lag. Op de rotonde in Well net over de maas lag er weer een laagje waardoor ik besloot om de rotonde 3/4 rond te rijden i.p.v. helemaal rond om dan terug te rijden naar Boshuizerbergen in Venray.

Ik was nog geen 5 minuten ter plekke en er kwam een andere auto de parkeerplaats oprijden. Het was nog te vroeg en te donker om met de hond te gaan wandelen of te joggen. Dit moest dus ook een fotograaf zijn die ook voor de kleinste parkeerplaats aan de Ceresweg had gekozen. Na enkele fotos op het pad rondom het natuurgebied besloot ik te gaan kijken bij het kleine Rondven en daar kwam ik inderdaad de andere fotograaf tegen. Het bleek dat een medefotograaf exact dezelfde route vanuit Venray had genomen :). Na een kort gesprek zijn we ieder onze eigen weg gegaan. Hij bleef bij het kleine Rondven en ik ben iets verder doorgelopen naar de rivierduinen nabij het Driessenven.

Zelfs de minimale hoeveelheid sneeuw geeft al een hele andere sfeer aan het landschap. De resultaten van deze ochtend zijn te zien in de fotoserie Winter Bergerheide 2016. Ik hoop dat ik de titel van deze serie in de loop van de winter kan aanpassen naar Eerste Sneeuw Bergerheide 2016 en dat we nog een echte laag sneeuw krijgen ...

[ www.williammevissen.nl/fotografie/serie/winter-bergerheide-2016/Fotografie-in-serie-Winter-Bergerheide-2016-door-William-Mevissen.html ]

  • /