09/01/2016

Blog

REVIEW SAAL DIGITAL WANDDECORATIE: ALU-DIBOND

[ in dutch only ]

Na mijn review van het fotoboek van Saal Digital Nederland kreeg ik de uitnodiging om ook de wanddecoratie van Saal Digital te beoordelen. Over het fotoboek ben ik nog steeds zeer tevreden en dit maakte mij ook benieuwd naar de wanddecoratie.

Saal Digital
Saal Digital is een Duits bedrijf en levert verschillende soorten wanddecoraties waaronder o.a. Alu-Dibond (standaard en butlerfinish), Hardschuimplaat, Acrylglas, Canvas, PictureBox en GalleryPrint (mat en glans).

Software
De software voor de wanddecoratie is gelijk aan de software voor het fotoboek, deze is gemakkelijk via de website te downloaden en te installeren. De eerste stap tijdens het ontwerp is het kiezen van het product (i.d.g. de wanddecoratie), de gewenste wanddecoratie (bijv. Alu-Dibond), het formaat en eventueel het ophangsysteem. Ik heb gekozen voor Alu-Dibond in het liggende formaat van 40 x 60 cm met een aluminium ophangprofiel. Daarna kun je de wanddecoratie ontwerpen door 1 of meerdere fotos te plaatsen. Je hebt zelfs de mogelijk om met kader en/of maskers te werken. Omdat ik maar 1 foto op de wanddecoratie wilde laten afdrukken was het ontwerpen snel gedaan en kon ik vanuit de sofware meteen mijn bestelling plaatsen.

Bestellen Wanddecoratie
De verzendkosten voor verzending met DHL vanuit Duitsland bedragen EUR 4,95. Na het afronden van de bestelling en betaling wordt het ontwerp meteen door de software verwerkt en aansluitend ge-upload naar de Saal Digital server. Per e-mail ontvang je een bevestiging en wordt je verder op de hoogte gehouden van de status van de bestelling.

Levering & Verpakking
Ik heb mijn wanddecoratie op zondag besteld en woensdag kreeg ik via de e-mail het bericht dat de wanddecoratie klaar was voor verzending. Het versturen met DHL duurt ongeveer 2 werkdagen en vrijdag had ik mijn foto afgedrukt in huis. Niet geheel onbelangrijk: De Alu-Dibond plaat was zeer goed en stevig verpakt zodat deze tijdens het transport niet kan beschadigen of buigen.

En dan nu snel naar het laatste en belangrijkste gedeelte van deze review ... het uiteindelijke resultaat.

Resultaat
De eerste indruk is wederom uitstekend! De kwaliteit van de afdruk en kleuren zijn ook hier weer geweldig. Omdat dezelfde foto ook in het fotoboek is afgedrukt kon in de kleuren en het contrast goed vergelijken. Het aluminium ophangprofiel (voorgemonteerd) zorgt ervoor dat de foto gemakkelijk is op te hangen en overal even ver van de muur hangt.

Conclusie
Wederom ben ik zeer tevreden met de snelheid en de geleverd kwaliteit. Ik ben ontzettend blij met het uiteindelijke resultaat en de wanddecoratie heeft inmiddels een mooi plekje in huis gevonden :)

Ik wil hierbij Saal Digital Nederland bedanken voor de uitnodiging om de wanddecoratie te testen en ben benieuwd naar enkele andere producten in het assortiment (o.a. de kalenders).

Voor meer informatie over de wanddecoratie en andere producten van Saal Digital verwijs ik graag naar de website: http://www.saal-digital.nl/wanddecoratie/

www.williammevissen.nl/nl/blog/p1/23/Blog-Review-Saal-Digital-Wanddecoratie-op-William-Mevissen-Photography.html#blog

  • /